Subsidie praktijkleren schooljaar 2023/2024

Subsidiepraktijkleren

Vanaf 3 juni kunnen er weer aanvragen ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren betreffende het studiejaar 2023/2024.

Heb je binnen je bedrijf het afgelopen schooljaar 2023/2024 een student/scholier begeleid die voldoet aan de voorwaarden voor deze subsidie dan kun je ๐—บ๐—ฎ๐˜…๐—ถ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—น โ‚ฌ ๐Ÿฎ.๐Ÿณ๐Ÿฌ๐Ÿฌ,- ๐˜€๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ krijgen.

Als er voor een bepaalde onderwijscategorie meer aanvragen zijn dan er budget is, wordt het budget eerlijk verdeeld.

Ook dit jaar kunnen leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie bovenop de โ€˜gebruikelijkeโ€™ subsidie een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een bbl-leerplek aanbieden aan een mbo-er.

๐–๐š๐š๐ซ๐จ๐ฆ ๐ฌ๐ฎ๐›๐ฌ๐ข๐๐ข๐ž ๐ฉ๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฃ๐ค๐ฅ๐ž๐ซ๐ž๐ง:

De subsidie praktijkleren is een financiรซle tegemoetkoming voor werkgevers die praktijk/werk/leerplaatsen aanbieden. Het doel van deze subsidie is om werkgevers te stimuleren om studenten/scholieren te begeleiden tijdens hun opleiding.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden om de subsidie aan te kunnen vragen:

๐๐ž๐ ๐ž๐ฅ๐ž๐ข๐๐ข๐ง๐ : Er moet voldoende begeleiding aan de leerling/student van een beroepsopleiding tijdens hun praktijk- of werkleerplaats zijn geweest;
๐„๐ซ๐ค๐ž๐ง๐ ๐‹๐ž๐ž๐ซ๐›๐ž๐๐ซ๐ข๐ฃ๐Ÿ: Je dient als erkend leerbedrijf ingeschreven te staan bij het SBB (๐’amenwerkingsorganisatie ๐eroepsonderwijs ๐edrijfsleven);
๐‹๐ž๐ž๐ซ๐ฐ๐ž๐ซ๐ค๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ž๐ž๐ง๐ค๐จ๐ฆ๐ฌ๐ญ: Er dient een volledig ondertekende leerwerkovereenkomst aanwezig te zijn die door alle 3 de partijen is ondertekend;
๐€๐๐ฆ๐ข๐ง๐ข๐ฌ๐ญ๐ซ๐š๐ญ๐ข๐ž: Je dient een goede administratie bij te houden waarin de urenverantwoording wordt bijgehouden.

Wij controleren of u voldoet aan de voorwaarden voor deze subsidie en kunnen deze voor u indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Neem contact met ons op. Wij dienen de subsidieaanvragen graag voor u in!